I helgen tog vi en tur söder ut, till Malmö. Höjdpunkten blev våra planerade andrahandsbuktiker runt Ystadvägen, närmare bestämt Erikshjälpen, Myrorna och Emmaus. När man, som oss, inte är ifrån stan är det väldigt smidigt att ha flera butiker värda att besöka i närheten av varandra. Ett hett tips för dig som gillar att titta, känna och klämma på begagnade saker och ting för att hitta det som du letar efter eller det som du inte vet att du behöver innan du håller det i handen!
 
Gemensamt för butikerna är att de har allt från porslin och plast till möbler och kläder. De har alla utsatta priser och är sorterade, det vill säga kläder för sig och böcker för sig och så vidare - egenskaper som vi båda gillar hos en andrahandsbutik.
 
Erikshjälpen
Vårt första stopp blev Erikshjälpen (Cypressvägen 8, Malmö). Butiken är, enligt oss, en typisk Erikshjälpen second hand. Rymliga lokaler och välsorterat. Öppet tisdag och torsdag 14-18 samt lördag 11-15.
 
Myrorna
Andra stoppet blev Myrorna (Ystadvägen 19). Vi har besökt butiken flera gånger tidigare men blev positivt förvånade i helgen. Butiken kändes bättre uppdelad och mindre rörig. Här hittar man mycket kläder, en hel del möbler och annat smått och gott. Sara som älskar böcker köpte en hel kasse med nytt för läslustan. Öppet vardagar 10-18 och lördagar 11-16.
 
Emmaus
Tredje och sista stoppet blev Emmaus (Lantmannagatan 59, Malmö). Detta har blivit lite av en favorit med väldigt mycket kläder och skor, men också gott om husgeråd och böcker. I möbelväg är utbudet inte så stort, men som helhet - och framför allt om man är ute efter kläder, är detta en butik man inte vill missa! Öppet vardagar 10-19, lördagar 10-17 och söndagar 12-16.
 

Kommentera

Publiceras ej