Idag har jag tagit hand om äpplen, fryst in både klyftor och bitar. Men jag passade också på att baka minimuffis och lägga i frysen. Receptet hittade jag på bloggen kalasgott för några år sedan, och det blev genast en favorit. (Receptet är inte för minimuffins, bara att minska gräddningstiden om ni också vill göra små varianter)
Kokosmuffins med äpple:

125g rumsvarmt smör,  1 1/3 dl strösocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 tsk kardemumma, 2 ägg, 1 dl kokosflingor, 2 dl vetemjöl, 2 msk mjölk, 1 syrligt äpple

Gör så här:
1. Vispa smör, strösocker, vaniljsocker och kardemumma fluffigt.
2. Tillsätt ägg, kokosflingor, mjöl och mjölk. Rör till en jämn smet.
3. Skala och skär äpplet i mindre bitar.
4. Fördela smeten i 10 st formar, helst i en muffinsplåt. Tryck ner äppelbitarna.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 20 min.

Kommentera

Publiceras ej